Hävikkiviikko 7.-13.9.15 (vko 37) on Kuluttajaliiton järjestämä teemaviikko, jossa kiinnitetään huomiota ruokahävikkiin. Alla on Kuluttajaliiton sivuilta luvalla kopioituja kuvia ja ohjeita. (Voit katsoa alkuperäisen sivun täältä.)
Pyydä lautastähteet ravintolasta mukaasi. |
Niistä saat hyvän välipalan seuraavalle päivälle.
Viemäriin heitetty valmis kahvi tai tee on osa ruokahävikkiä |
Osta kaupasta vihannekset ja hedelmät kypsinä |
Kaupoilla on paremmat olosuhteet säilyttää raakoja tuotteita. Jos ostat kaupasta tuotteet raakoina, kauppa joutuu heittämään kypsät roskiin.
Suuren ravintola-annoksen voi myös jakaa. |
Ruokahävikki pienenee ja hinta halpenee.
Ei ruokaa roskiin! |
Koko ravitsemusalan (kotitaloudet, teollisuus, kauppa ja
ravitsemispalvelut) yhteenlaskettu ruokahävikki on noin 335-460
miljoonaa kiloa vuodessa. Tämä on noin 10-15 prosenttia kulutetusta
ruoasta (lähde: MTT).
Kaupasta ostetut yrtit voi istuttaa uudelleen, jolloin niistä saa esim. ikkunalle oman yrttitarhan. Katso ohjeet täältä.
Persilja viihtyy hienosti kesällä ulkona |
Lehtikaali kasvaa melkein silmissä istutuksen jälkeen |
Ruokien säilytyksessä on myös omat haasteensa. Kuluttajaliiton sivuilta löytyy hyvä yhteenveto asiasta.
Täältä voit katsoa hävikinkaatajat videot ruokahävikin vähentämiseen.
Torstaina 10.9. on neljässä kaupungissa ilmainen lounas. Saa syödä -sivustolta näet kaupunkien nimet ja saat paljon tietoa ruokahävikistä ja sen vähentämisestä. Käyhän tutustumassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti