Kuva. Google Ylikulutus hashtag on Twitter |
Suomen osalta luonnonvarat käytettiin tänä vuonna jo 3.4. mennessä.
Suomen ylikulutuspäivä.
Monet lehdet ovat käsitelleet maailman ylikulutuspäivää. Tässä muutamia pomintoja. Pääset lehden nimistä artikkeleihin.
Tamperelainen otsikoi, että suurimpia syitä ylikulutukseen ovat ruuantuotanto ja liikenteen ja asumisen aiheuttamat kasvihuonepäästöt
Länsi-Suomi muistuttaa, että jos kaikki kuluttaisivat samalla tavalla kuin suomalaiset, niin tarvittaisiin yli kolme maapalloa jotta kulutus olisi kestävällä tasolla.
Salon Seudun Sanomissa WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder muistuttaa, että "suomalaisten kulutuksella on globaaleja vaikutuksia. Kulutamme tuotteita, joiden raaka-aineet ovat usein peräisin paikoista, joissa paikalliset asukkaat ovat riippuvaisia luonnosta. Ylikulutus aiheuttaa näiden usein maailman köyhimpien ihmisten ympäristössä metsäkatoja, kuivuutta, makean veden puutetta, maaperän eroosiota ja luonnon monimuotoisuuden heikkenemistä."
Päivän lehdessä on asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen kommentti:
"Ympäristön kannalta on kestämätöntä, että elämme jatkuvasti velaksi. Jokainen voi vaikuttaa ylikulutukseen pohtimalla, miten asuu, liikkuu ja syö. Kuluttajien kannattaa suosia vastuullisesti tuotettua ruokaa sekä vähentää ruokahävikkiä. Kuluttajien valintojen lisäksi tarvitaan järeitä politiikkatoimia."
Hämeen Sanomat käsitteli asiaa näin:
Mieti omaa elämääsi, olisiko aika kypsä pieneen muutokseen, esim. enemmän kasviksia ja vähemmän lihaa lautasella, useammin matka pyörällä tai jalan auton sijaan tai/ja ruokahävikin minimoiminen. Siinä säästää sekä rahaa että luontoa.
Maailma on herkkuja täynnä, joten Osta mitä syöt ja syö ne myös.
Heinäkuu meni lomaillessa, mutta nyt postauksia alkaa tulla liukuhihnalta (toivottavasti nopealta sellaiselta). Tavoitteena edelleen 100 postausta tänä vuonna.
Postaus 24/100
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti