keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Vaatteiden vallankumousPerjantaina 24.4. vietetään Vaatteiden vallankumous -päivää. Silloin puetaan NUTTU NURIN  ja kohdistetaan ajatus vaatteen valmistusmaahan. Mm. Kertakäyttökulttuuri, vastuullisuus ja läpinäkyvyys ovat päivän teemoja, joita kannattaa pohtia koulussa, töissä ja kotona.


Macin farkut from Germany

Huomasin lappua kuvatessani, että housujen pesulämpötila on 30 astetta. Enpäs ole niin kylmässä vedessä niitä pessyt. Nämä unelmat tulevat Saksasta.

Suomessa järjetetään 46 tapahtumaa eri puolilla Suomea. Käy tästä kurkkaamassa mitä ja missä?


Vallankumouksen tarkoitus on herättää ihmiset miettimään KUKA VAATTEENI TEKEE?

Jakku vuodelta yks ja kaks
Tämä jakku on oikea kestävän kehityksen malliesimerkki. Ikää taitaa olla noin 30 vuotta ja edelleen ihan käyttökelpoinen. Hameen olen jo hukannut (kierrätykseen), mutta jakku jäi vielä omaan kaappiin. Jakku on suoraan Oitista eli siis kotimaista laatutyötä. HYVÄ minä!


Suomalaista laatua menneiltä ajoilta

Perjantaina puetaan vaate NURINPÄIN päälle, jotta lippulappusista näkee, missä vaate on tehty. Vaatteen kanssa voi ottaa itsestään selfien ja kysyä vaatemerkiltä #Whomademyclothes. #Vaatevallankumous 

Löytyihän minulta uudempaakin kotimaista mallia. Heikkilästä on kotoisin tämä vaate. Merkki amis sopii hyvin meikäläiselle, joka on kuukausipalkkainen Amis.

Amikselle amis

Tämäkin on kotimainen vaate.
Torstai collage

 
WhomademyclothesTästä Torstain vaatteesta ei sitten enää otakaan selvää, missä maassa se on tehty. Mutta kotimainen se ei ole. Kun katsoin muutamaa muutakin vaatetta niin niissäkin oli valmistuttajan nimi, muttei valmistusmaata.

Hämeenlinnan torilla on Etelä-Hämeen Marttojen järjestämä tilaisuus perjantaina 24.4. klo 10 - 14, Siellä voit tutustua tuftaukseen, tuunattuihin vaatteisiin, saada tuunausvinkkejä ja tietoa ekologisista ja eettisistä vaatevalinnoista.

Tässä toritilaisuudesta tarkemmin


 Pitemmittä puheitta. Katsohan mitä sinulla on päälläsi. Onko sinulla kertakäyttövaate, joka venyy ensimmäisessä pesussa tai kenties t-paita, joka sisältää ympäristömyrkkyjä.


Olehan tarkkana mitä ostat. Hinta-laatusuhde pitänee usein vaatteiden kohdalla paikkansa!

Who made your clothes?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti