sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Vanajavesikeskus

Tiesitkö, että Koulutuskuntayhtymä Tavastia on yksi Vanajavesikeskuksen pääyhteistyökumppaneista.
Kuvakkaappaus sivulta http://www.vanajavesi.fi/
Vanajavesikeskus on aloittanut toimintanta vuonna 2010. Tavoitteena on alueen järvien ja jokien kuntoon saattaminen, hoitaa Hämeen kulttuurimaisemaa, virkistää elinkeinoelämää, sopeuttaa seutua ilmastonmuutokseen ja vahvistaa Hämeenlinnan seudun vetovoimaisuutta. Vanajvesikeskus siirtyi 2014 Hämeen liitolta Vanajavesisäätiön alaisuuteen. Hankkeesta tuli tätä kautta pysyvä ja työ sai jatkuvuutta. Lue lisää täältä.

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa (20.1.2018 n:ro 5) oli artikkeli Vanajavesikeskuksen tukijoista. Kahdeksan pääyhteistyökumppania vuosina 2018 -2021 ovat Kultakeskus Oy (uusin) , Tervakoski Oy Delfort Group, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, Hämeenlinnan Osuusmeijeri, Etelä-Hämeen Osuuspankki, HS-Vesi, Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Hämeen Sanomat.
 Hämeenlinnassa voi Vanajavettä ihailla rantareitillä, joka kiertää veden kummallakin puolella.
Kesäisin rannassa on elämää.

Vanajavesikeskuksella on myös hankkeita eri toimijoiden kanssa. Ne löydät täältä.

Onni-Monni, kuvakaappaus Onni-Monni -esitteestä.
Onni-Monni on makean veden kala, joka on asunut 1800-luvulla Vanajavedessä. Nyt siitä on tehty Vanajavesikeskuksen maskotti.

Käy tutkimassa keskuksen sivuja, tutustu Pisaroita kirjaan videon välityksellä täällä. Video kestää 33 minuuttia, mutta sen katsominen kannattaa.

Tutustu myös Vanajavesikeskuksen esitteeseen.

Näin saatiin tämä vuosi avattua. Eikä minkään turhan asian tiimoilta. Vanajavesi ja sen ympäristö ovat meille kaikille tärkeitä.

Postaus 48/100.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti