lauantai 24. elokuuta 2013

"Alkajaiset"

Kuten huomaatte jo otsikosta, niin tämä blogi ei tule olemaan vakavailmeinen eikä tiukkaa asiatekstiä, vaikka ympäristöön liittyvät asiat pitääkin ottaa vakavasti. En myöskään ole kovin tarkka tekstin kielioppiasusta, joten mikäli tekstissä on virheitä, älä jää niihin "kiinni".

Tässä alkajaisiksi kerron vähän taustoja.
Olen Koulutuskuntayhtymä Tavastian ympäristöryhmän puheenjohtaja. Varsinainen työni on hotelli-, ravintola-, catering- ja elintarvikeosastolla, jossa olen koulutuspäällikkönä. Olen kiinnostunut monenlaisista asioista ja mm. ympäristöasiat kuuluvat niihin. En ole "vihreä" sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan värien suhteen olen kaikkiruokainen. Sen sijaan en ymmärrä roskaamista, toisten kiusaamista, välinpitämättömyyttä jne.

Tämä blogi tulee käsittelemään pääasiassa ympäristöön liittyviä asioita oppilaitoksen eri pisteissä. Itse työskentelen Hattelmalantiellä, joten käytännössä eniten tarinaa tulee tältä kampukselta.

Otan kuvia erilaisista kohteista ja minulle voi myös lähettää asiaan liittyviä kuvia sähköpostin välityksellä osoitteeseen merja.kytoaho@kktavastia.fi.

Ympäristöryhmä koostuu eri koulutusalojen ja kuntayhtymäpalvelujen henkilökunnasta ja opiskelijoista. Ryhmässä on 20 varsinaista jäsentä, joista  neljä on opiskelijajäseniä. Ryhmä kokoontuu keskimäärin neljä kertaa vuodessa. Seuraava kokous on syyskuussa, jossa päivitetään prosessikuvaus, jäsenet yms. vastaamaan nykytilaa.
Meillä on käynnissä kestävän kehityksen ammatillisen opetuksen itsearviointi. Syksyn aikana perustutkintoja  analysoidaan kestävän kehityksen "silmälaseilla" ja kirjataan miten keke on huomioitu opetuksessa. Mutta niistä tulevissa teksteissä enemmän.

Ympäristöryhmän tavoitteet on määritelty näin:
 • ylläpitää kestävää kehitystä ja ympäristöajattelua osana opetusta ja oppilaitoksen arkitoimintoja
  • seurata ja raportoida kestävän kehityksen ja ympäristöajattelun toteutumista sekä lainsäädännön ja määräysten noudattamista
 • vastata ympäristöasioiden tiedottamisesta henkilökunnalle
  • päivittää ympäristöohjeistuksia
 • osallistua kestävän kehityksen koulukohtaisen opetussuunnitelman laatimiseen
 • välittää opetusmateriaalia esim. teemaviikoin
  • järjestää ympäristöasioihin liittyvää koulutusta henkilöstölle ja opiskelijoille
  • tiedottaa ympäristöasioista henkilökunnalle ja opiskelijoille
 • säilyttää Ammattiopisto Tavastian jäsenyys Hämeenlinnan kestävän kehityksen johtoryhmässä
 • pitää yhteyttä muihin sidosryhmiin
 • hoitaa muita kestävän kehityksen toimintaan liittyviä asioita  

Oppilaitoksessa on perinteinen teemaviikko syksyllä viikolla 41, jolloin myös ympäristöasiat näkyvät oppilaitoksen arjessa tavallista enemmän.

Lopettelen tähän ensimmäisen kirjoitukseni. Mikäli sinulla on mielessäsi jokin asia/juttu, joka liittyy kekeen, niin ota yhteyttä. Tulen katsomaan, kuvaamaan ja mikäli olen itsekin asian takana, niin teen siitä oman jutun tänne.

Ja vielä, annan itselleni myös vapauden laittaa tänne heittelehtivän mielialani mukaisia kuvia :)

Suomalainen rapu viihtyy kirkkaissa happirikkaisissa vesissä. Se on herkkä ympäristömyrkyille. Hyvissä olosuhteissa kasvaneet ravut ovat monikäyttöistä lähiruokaa. Ne ovat nyt parhaimmillaan, joten nauttimisiin!
1 kommentti: