sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ympäristö on siellä missä sinäkin

Lähde mukaan kävelylenkille tämän blogin myötä katsomaan mitä kaikkea luonnosta löytyy. Matkassa mukana on Iines ja  kamera. Kamera "käy" yllättävän usein, koska kuvattavaa on paljon, huomattavasti enemmän kuin tässä esitän.  "Joku" on ollut liikkeellä vähän siellä tai täällä ja jättänyt jälkiään tuleville sukupolville. Hämmästyttääkö sinua alla olevat löydökset?
 
Iines tarkkana valmiina löytämään kuvattavaa

Ensimmäinen löytö oli jakkara keskellä metsää polun reunassa. Siinä voi heikkojalkainen huilata, mutta ehkä paikka on kuitenkin väärä.

Ja heti vieressä autonrengas heitettynä pöheikköön. Kyllä on ollut viitseliäisyyttä roudata se paikalle.

Roskia on metsä täynnä, karamellipapereita ja kaikkea muuta, mistä on haluttu eroon.


"Joku" ei jaksa enää kävellä vaan kiertää Ahveniston pururadan mopolla. Tarkoitus ei ole kaivaa esiin, ketkä kolme "Jokua" oli näin liikkeellä, vaan yleensä herättää keskustelua siitä, missä mopoilla saa ajaa.

"Joku" on lähtenyt uimareissulta kotiin ilman boksereita, toivottavasti hänellä oli kuitenkin farkut tai verkkarit jalassaan, ihan vaan ympäristön parhaaksi.

"Joku" taiteileeTaidetta, onko tämä nyt sitten hienoa vai ei, onkin toinen asia. Taide jakaa mielipiteitä, mutta siitä voidaan varmaankin olla yhtä mieltä, että tämä taide on väärässä paikassa.
 
Hyppyrimäki

 "Joku" on päättänyt päättää tämän pyörän päivät.

 
 
Trimmauksen jäljet
"Joku", luultavasti koira, on päässyt turkistaan eroon. Linnut olisivat varmasti tyytyväisiä näistä karvoista pesän rakennusvaiheessa, mutta näin syksyllä niille ei ehkä löydy käyttöä.

"Joku" on varmaan sanan mukaisesti kävellyt aidan läpi tai sitten purkanut patoutumiaan siihen.

Tod. kauniit muovikoristeet
Jos ei maassa niin sitten puussa. Järki hoi, älä jätä, vai onko jo myöhäistä?


Metsässä itsessään syntyy luonnollista taidetta ajan kuluessa.


"Joku" roskaa täällä

ja täällä

 Ei ole energiajuoma antanut energiaa siihen, että tölkki olisi joutunut sinne minne kuuluu, kierrätykseen.


Mikä ei kuulu joukkoon?

Upea syksyinen maa, mutta mikä mättää?


Tumppi tumpista tumppiin"Jonkun" tumppi
Tiesitkö, että vuodessa noin 4,5 biljoonaa (4 500 000 000 000) tumppia joutuu ympäristöön. Filtteri on valmistettu selluloosa-asetaatista, jossa on vaarallisia ympäristöön liukenevia kemikaaleja, mm.. kadmiumia, arsenikkia ja lyijyä. Filtterin maatuminen saattaa kestää jopa 12 vuotta eli jos 17-kesäinen nuori heittää tumpin luontoon, niin se on maatunut silloin kuin samainen "nuori" täyttää 29 vuotta. Sama vertaus pätee tietysti keski-ikäisiin ja vanhoihin ihmisiin. 12 vuotta on pitkä aika eteenpäin ajateltuna. Siinä ehtii jo käydä peruskoulun (9 v) ja toisen asteen opinnot (3v).

Sadevesien ja tuulen mukana veteen joutuneet vaaralliset kemikaalit huuhtoutuvat vesistöjen ekosysteemiin, liukenevat sinne ja "maybe" me löydämme lopputuloksen vielä konkreettisesti edestämme.


"Jonkun" käsine
Pitäisikö olla käyttöohje? Avaa kansi ja pudota roska astiaan. Sulje tämän jälkeen kansi.

"Joku" on kaatanut roska-astian, jonka jälkeen linnut ovat pitäneet kunnon pidot.


Luonnon kanssa voi myös "leikkiä" siten, että siitä pääsee nauttimaan mahdollisimman moni.
Tämäntapaiset teemat ovat hallittuja, ne alkavat ja loppuvat. Puut on puettu neuleisiin, joita saamme ihailla siihen asti, kunnes ne riisutaan.

Nyt on kävelylenkki tehty.Toivottavasti "Joku" et ole sinä eikä ystäväsikään. Siisteys on niin pienestä kiinni: tumpit tuhkikseen, roskat roskikseen ja kaikki minkä voi kierrättää kierrätykseen. Ne ovat pieniä tekoja, mutta niillä on kauaskantoiset seuraukset.
Koripallo keskellä Ahveniston järveä....ei, vaan merkkipoiju odottaa talvea, jäitä ja avantouimareita. Aloita sinäkin, nyt on juuri oikea aika totuttaa kroppa kylmenevään veteen (nyt noin 8 astetta). 

Avantouinti laittaa veret liikkeelle, auttaa jaksamaan tässä maailman menossa ja antaa myös "potkua" ympäristöystävällisyyteen (ei tutkittua tietoa, vaan perustuu kokemukseen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti