lauantai 4. tammikuuta 2014

Vuosi vaihtui lämpimässä säässä

Loppuvuosi meni niin vauhdikkaasti ja kaikenlaista tekemistä riitti siinä määrin, että tämän blogin kirjoittamisessa on ollut pieni tauko. Mutta tänä vuonna tsempataan... mitähän muuta sitä tuli luvattua ;)

Reska valaistuna

Monesta on tuntunut varmasti kurjalta, kun emme saaneet valkoista joulua. Toivoa antoi, kun joulukuussa satoi jonkun verran lunta. Sen ja tykkilumen ansiosta pääsivät innokkaimmat hiihtämään moottoriradan varikkolenkillä. Mutta sitten tuli niin lämmin, että kaikki lumi suli pois.

Lumi on ollut harvinaista "herkkua" Hämeenlinnassa 
 
Kaikessa on aina myös toinen puoli ja tässä jatkuvassa "lämpimässä pimeydessä" positiivista on, että esimerkiksi energiaa on säästynyt melkoisesti. Lämmityskustannukset ovat pysyneet alhaisina. Työmatkat on voinut tehdä pyörällä, autoja ei ole hyytynyt tien varsille eikä ole tarvinnut skraapata ikkunoita kovinkaan monena aamuna. Myös paleltumilta ollaan vältytty.

Ahveniston olympia-altaan peruskorjauksessa lämpimästä ilmasta luulisi olevan hyötyä.


Mutta paljon on myös haittaa... talvilajien harrastajat eivät pääse hiihtämään eivätkä luistelemaan ulkojäille. Talvimatkailu kärsii, kun turistit eivät saa sitä "mitä ovat tilanneet".
Metsätöihin ei päästä, kun tiet eivät kestä, joet tulvivat ja pimeys on käsin kosketeltavaa. Onneksi päivä pitenee hitaasti mutta varmasti. Valoa kohti mennään.


Laitan tähän linkin Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen sivulle, jossa voitte käydä tutustumassa, miten asiat Hämeessä ovat.


"Katsaus Hämeen ympäristön tilaan 2013 tarkastelee ympäristön tilan kehitystä Hämeessä indikaattoreiden avulla. Hämeen ELY-keskuksen alueelta indikaattoreiksi on valittu soran- ja kalliokivenotto, hiilidioksidipäästöt, keskimääräinen työmatkan pituus, päästöt ilmaan ja veteen, METSO-ohjelman toteutuminen sekä yhdyskuntajätteiden käsittely. Katsauksessa kuvataan myös, millainen on pinta- ja pohjavesien tila Kanta- ja Päijät-Hämeessä"


Hämeen ympäristötilanne 2013

Etusivu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti