sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Pidä(n) huolta!

Ammattiopisto Tavastiassa vietettiin Onnellinen oppilaitos -teemaviikkoa helmikuussa ennen hiihtolomaa vai pitäisikö sanoa ennen talvilomaa. Nimittäin viikko 9 oli täällä Hämeenlinnan seudulla niin lämmintä, että luistelu ja hiihtäminen ei tullut ensimmäiseksi mieleen. Onneksi halliin oli järjestetty yleisöluistelua ettei jäänyt ihan luistelematta.

Teeman kohdennettu nimi oli "Pidä(n) huolta" ja ohjelma oli suunniteltu sen mukaan.

Opiskelijoiden näkemyksiä teemasta posterin muodossa
Sydämiä tarjolla!Aulassa sai tuoda esiin omia ajatuksiaan huolen pidosta!

Aamunavaukset á la Janne & Kimmo aloittivat päivän ja samalla jokaiselle tuli selväksi, mitä päivän aikana tulee tapahtumaan.


Ja näkemyksiä oli laidasta laitaan :)
Koulu muun muassa on parasta Suomessa!


Väinöpelle ilmestyi hauskuuttamaan milloin mistäkin, mutta kamera ei ollut silloin toimintavalmiina.

Tiistaina H8 aulassa oli reaktioseinä ja se keräsi opiskelijoita ja henkilökuntaa mukavasti kokeilemaan omia reaktioitaan.


Punaportin kahvilassa asiakkaat saivat lähettää viestejä
Asiakaspalvelussa oli teemaan sopivat paidat
Opiskelijapalvelulla oli Pidän huolta -paidat (ei kuvaa). Ravitsemis- ja siivouspuolella sekä palvelupisteiden asiakaspalvelussa oli myös teemaan sopivat paidat. 

"Iloinen mieli, parempi päivä"

Keskiviikkona oli eri kulttuurien esittelyä liikuntasalissa. Opiskelijat kertoivat taustoistaan ja omasta kulttuuristaan ja myös tulevaisuuden suunnitelmistaan. Posterit havainnollistivat ja tukivat opiskelijoiden kertomuksia.

Näiden kuvien avulla voit nyt "maistella" muita kulttuureita. Oppilaitoksessamme on todella paljon opiskelijoita muista maista. Kansainvälisyys on meille arkipäivää ja se meidän pitäisi osata hyödyntää :)"Street food"


Aakkoset

Ajanvietepeli

Soiva peli

Torstai-iltapäivänä oli henkilöstölle liikuntaan liittyvä tilaisuus auditoriossa ja mahdollisuus erilaisiin liikunnallisiin kokeiluihin. Oli pilatesrullaa, crossfittiä, joogaa, sauvakävelyä jne


Tällä kalvot saavat kyytiä

 Kehonmittaukseenkin sai varata ajan etukäteen. Eli kaiken kaikkiaan erilainen työpäivä!

Tilaisuudessa oli vieraita Sakusta ja muista oppilaitoksista
Terveys, oppiminen, yhteishenki ja yhteisöllisyys on Sakun koordinoiman pilotin lähtötekijöitä.
Osa meistä on siinä mukana: on hankittu kahvakuulia (kuntosali), jumppapalloja (kauppis), aktivointityynyjä (kauppis), nyrkkeilysäkkejä (metalli, sähkö), tasapainolautoja (kätevä, matkailu), pingispöytää (raksa, kauppis) ja Ratasniittyyn on lisäksi tulossa koripallotelinettä ja frisbeegolfia  kevään "korvilla".


Tilaisuudesta sai myös kuitata itselleen työtuoliksi jumppapallon. Minullakin se on ... vielä paketissa, mutta lupaan ottaa sen käyttöön ensi viikolla :)

Omat "urheilijamme" hauskuuttivat meitä tuttuun tapaan

Näin on!
Se on pienestä kiinni: liikunnan (esim. taukojumppa) lisääminen ihan tavallisille tunneille... oppiminen lisääntyy ja keskittymiskyky paranee.

Pienet yksityiskohdat tuovat piristystä arkeen:

Soten ruusuinen luokan oviKeltaiset ruusut soten toisen luokan ovessa
Perjantaina A-rakennuksen aulassa oli kahvakuulakisa, jossa naiset ja miehet mittelivat omissa sarjoissaan. Naisten painot olivat 2kg ja miesten painavammat. Oli pakko haastaa itsensä ja kolme minuuttia meni ihan mukavasti staattisessa pidossa (kädet (painoineen) olivat suorina sivuilla hartioiden tasolla).

Opettajilla oli viikon aikana mahdollisuus viedä opiskelijat keilaamaan, pulkkamäkeen jne. Toivottavasti tämä ainakin joidenkin kohdalla onnistui.Kaikki posterit olivat myöhemmin nähtävissä A-rakennuksen aulassa


Pidä(n) huolta itsestäni ja muista

 Teemailu jatkuu syksyllä. Nyt keskitytään opetukseen ja opiskeluun kestävästi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti