lauantai 18. maaliskuuta 2017

Suomi100 -roskakävely

Suomi100 -teemavuoden ohjelmassa on mm. Roska päivässä -liikkeen ideoima Suomi100 -roskakävely.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kannustaa meitä kaikkia lähtemään kävelylle.
Keskisuomalainen uutisoi asiasta näin.

Täällä vielä lisää roskakävelystä.
Roskakävelylle voi siis lähteä yksin tai yhdessä. On myös mahdollisuus itse järjestää näitä Suomi100 -roskakävelyjä. Kerää porukka ja siivoa kotisi ympäristö. Totuus on, että roskainen ympäristö houkuttelee lisää roskia.
Itse olen roskakävelyllä lähes joka kerta kun lähden koirien kanssa ulkoilemaan. Poimin kuitenkin vain ns. "puhtaita" roskia, jotka voin käsissäni kantaa läheiseen roska-astiaan. Tänään valitsin eri reitin ja tien varrella törmäsin näihin näkymiin.
 Kengät sävysävyyn luonnon kanssa. Skyrkin on maistunut.
Suomi100 -roskakävelyyn sopii viinapullot, joissa on Suomen lippu, vai sopiiko? Yllättäen niitä oli kolme samalla alueella.

En poiminut näitä roskia, koska ne olivat ojan tuolla puolen eikä minulla ollut pussia mukana.
Kun vippaa roskapussin luontoon, niin hetken päästä se on revitty lintujen toimesta palasiksi ja kaikki sisältö on levällään pitkin maastoa. Tässä hyvä esimerkki.
Tämä "roska" on kaiketi jonkun omistuksessa. Toivottavasti kukaan ei majaile siinä, nimittäin sananmukaisesti katto voi pudota niskaan. Ehkä tälle pitäisi tehdä jotain?

Sattuma kuljettaa ja niin palasi kadonnut tumppuni (lapaseni) takaisin parinsa luokse. Hukkasin sen muutama kuukausi sitten lenkillä. Se on pudonnut taskusta, kun olen ottanut sieltä koirankakkapussia. Olen kuitenkin elänyt toivossa, että se löytyy ja tänään oli se päivä. Tulipa hyvä mieli, kun tunnistin sen. Nyt jäätynyt möhkäle on jo sulanut ja odottaa pesukoneeseen pääsyä.
Kahtoilammen pysäköintipaikalla on näin iloisen värinen roska-astia. Se on tällä hetkellä aivan täysi ja laitoinkin siitä tietoa Hämeenlinnan kaupungille. Talviaikaan tyhjennyksiä tehdään varmasti vähemmän, mutta jos roskis on täysi, niin seuraavat roskat ovat sitten maassa tai metsässä. Tämä roskismalli on myös hankala siinä mielessä, että linnut mielellään tutkivat roskat ja repivät ne ulos ison aukon kautta.

Roskakävelemisiin!
Postaus 10/100. Jäljellä siis 90 postausta tälle Suomi100 -vuodelle.

1 kommentti:

  1. Reippaana taas roskia keräämässä :)! Aina vaan kiinnittää enemmän huomiota roskaamiseen kun lukee näitä kirjotuksia!

    VastaaPoista