sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukut 1-7

Joulukuussa lähes jokainen tietää monesko päivä on menossa. Sehän tietty johtuu joulukalentereista. Aamuisin pienikin lapsi osaa avata oikean luukun. Teen tänne joulukalenterin, jossa kuitataan kerralla koko mennyt viikko. Katsotaan miten ideakapasiteettini riittää jouluun saakka. 


1. TURVALLISUUS

"Pimeät jalankulkijat"
Tältä näyttävät kaikki kävelijät, joilla ei ole heijastinta tai pyöräilijät, joilla ei ole valoja. Mikäli tunnistat itsesi kuvasta niin hommaappa itsellesi heijastin!

Heijastimia on kaikenlaisia.
Paras vaihtoehto kävelylenkillä on heijastinliivi. Se näkyy jo kauaksi.2. VESI

Vesi on upea elementti
 Mieti omaa vesikäyttäytymistäsi. Kun peset kätesi, niin annatko veden valua myös silloin kun hankaat "saippuaa" käsissäsi? Entä suihkussa, valuuko vesi koko ajan? Tiesitkö, että astianpesukone vie vähemmän vettä kuin käsinpesu. Vedensäästö tulee takaisin euroina eli pienempänä vesilaskuna. Rivi- ja kerrostalossa, joissa ei ole talouskohtaista seurantaa, ei tule painetta korottaa vesimaksua/hlö.3. VAPAAEHTOISTYÖ

Suuri osa meistä tekee vapaaehtoistyötä. Joulukuun kolmantena vapaaehtoistyö ja vapaaehtoiset olivat valokeilassa ja puheenaiheena. Mieti voisitko sinä myös tehdä jotain sinulle luonnollista vapaaehtoistyötä omalla vapaa-ajallasi. Mahdollisuuksia on!4. LAJITTELE

Tuikku tuo valoa
Tuikut kuuluvat metalliastiaan siinä vaiheessa kun ne ovat toimittaneet tehtävänsä. Monissa talouksissa niitä poltetaan joulunaikaan satoja, eikä ole kenestäkään "kivaa", jos ne kaikki joutuvat sekajätteeseen. Muista sinä laittaa ne oikeaan astiaan!5. NAUTI HETKESTÄ


Kuva Kimmo Laiho
Ammattiopisto Tavastiassa järjestettiin perjantaina Itsenäisyyspäivän konsertti opiskelijoille ja henkilökunnalle Tavastia-areenassa.


6. ITSENÄISYYS, SUOMI 97 v

Sturmgeschütz-rynnäkkötykki  (Sturm) oli mukana 1944 torjuntataisteluissa Karjalan Kannaksella.

Hämeenlinna sai nauttia Itsenäisyyspäivän paraatista ja siihen liittyvistä muista tapahtumista. Sturm on Parolan Panssarimuseon aarteita. Se vie polttoainetta 150 l / 100 km. Hupsista! Mutta onneksi se oli huomioitu:

Sturm kuljetettiin lavetilla museolta ohimarssille. Huomaa sotilaiden historialliset asut.7. LEPO

Pikkumyy -pinssiheijastin

Sunnuntaina viimeistään kannattaa kerätä voimia tulevaan viikkoon. Jouluun on vielä aika monta luukkua jäljellä, joten voimia tarvitaan!

Uusi luukutus tulossa viikon päästä1Ei kommentteja:

Lähetä kommentti