maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukut 15 - 21

Ja taas mennään..

15. PUHDAS ILMA

Yleinen käsitys, että kun puissa on naavaa niin ilma on puhdasta, pitänee paikkansa. Naava on lisääntynyt myös täällä etelän metsissä. Hieno juttu!

Vuonna 2009 Valamossa otettu kuva. Pääosassa naavaviikset :)

16. ENERGIAN KULUTUS

Pistähän kotisi tarkkailuun... kuinka monta laitetta sinulla on jatkuvasti päällä. Onko se kaikkien osalta tarpeellista?

Kannattaa miettiä, mitkä tuotteet kuuluvat jääkaappiin

Ovatko jääkaappisi tai pakastimesi lämpötilat oikeat?Joulun aikaan tuotteiden säilytyksen kanssa saattaa tulla ongelmia.On tärkeää ruokailijoiden hyvinvoinnin kannalta, että tuotteet ovat säilytyksessä oikeissa lämpötiloissa.
Tarkista oikeat lämpötilat ja elintarvikkeiden säilytyslämpötilat täältä


17.SUIHKU

"Puhtaus on puoli ruokaa" sanoo vanha sananlasku. Totta, hygienia lähtee itsestä. Puhdas iho, puhtaat hiukset, kynnenaluset jne. kuorrutettuna puhtailla vaatteilla on hygienian perusta.

Mieti omaa suihkukäyttäytymistäsi

Ihosta ei tule "syväpuhdasta", jos suihkussa ollaan pitkään. Joidenkin tapana on olla suihkussa 15, 30 tai jopa 45 minuuttia. Totta on, että suihku lämmittää, rauhoittaa ja antaa hyvän olon. Haittapuolena on, että iho kuivuu ja energiaa ja vettä kuluu huimasti. Ymmärrys kasvaa usein siinä vaiheessa, kun itse maksetaan vesi- ja sähkölaskut.


18. LAHJOITA

Jos sinulla on ylimääräisiä tavaroita, joille ei enää ole käyttöä, voit lahjoittaa ne edelleen. Tähän aikaan on kadunkulmissa mm. Pelastusarmeijan joulupatoja, joihin voit tehdä lahjoituksen.  Pataan voit sujauttaa selvää rahaa tai voit lahjoittaa säilyviä elintarvikkeita tai puhtaita kunnollisia käytettyjäkin tavaroita.
Tarkemmat ohjeet löydät täältä

Lahjoittajalle tulee hyvä mieli19. KIERRÄTÄ

Ylimääräiset tavarat voit myös kierrättää itsesi hyväksi erilaisilla kirpputoreilla. Laita hyvä kiertämään!
Hinnoittele oikein niin pääset eroon joutavasta tavarasta.
Älä missään tapauksessa laita niitä roskiin!
Jos et halua "kirpputoririesaa" itsellesi, niin aina voit viedä ylimääräiset tavarasi esimerkiksi Fidaan, tai Sininauhalle.


Tavara kiertoon20. MUSIIKKI

Joululaulut kuuluvat jouluun ja niitä kuuleekin kiitettävästi kauppakeskuksissa ja liikkeissä. Kirkon Kauneimmat joululaulut- tilaisuudet ovat aina vain yhtä suosittuja.
Joululaululevyjä tulla tupsahtelee hyvin monelta tunnetulta laulajalta ennen joulua ja varmaan ne menevät myös kaupaksi eli niille on tilausta.
Tänä vuonna postin mukana on minulle tullut kaksi ilmaisjoululevyä. Kiitos niistä.Tein myös oman joululevyostoksen, joka oli tarjouksessa. Siinä on 15 kaunista joululaulua tunnettujen laulajien esittäminä.


Hiljenny kuuntelemaan tai anna soida taustalla.


"Walking in The Air" -kappaletta kuunnellessa ihoni menee aina kananlihalle, ihan sama kuka laulaa ja millä kielellä. Se on aina yhtä vaikuttava.  (Ei löydy kuvassa olevista levyistä).


21. TEE SE ITSE

Vielä ehtii... nopeat neulojat saavat vielä monet sukat tai tumput aikaiseksi jouluaattoon mennessä.
Aloitin neulomaan (itse olen pienestä asti kutonut) itselleni sukkia pitkästä aikaa. Tarkoitus ei ole saada näitä jouluksi valmiiksi, koska minun pitää katsoa mitä teen, en osaa "kutoa" ja katsoa televisiota yhtäaikaa (paitsi suomenkielisiä asiaohjelmia). En kuitenkaan ole ollut kovin tarkkana, koska vahvistetussa kantapäässä on kaksi virhettä :)


Puikkojen kilinä on rauhoittavaa

Itse valmistetun lahjan arvoa ei voi mitata. Siinä on mukana paljon enemmän tunnetta ja antamisen iloa kuin ostetussa lahjassa. Kaikkea ei kuitenkaan voi ja ehdi itse tehdä, joten siitä ei kannata stressata.

Jokaisella on oikeus sellaiseen jouluun kuin itse haluaa. Joku ei halua joulua ollenkaan. Suotakoon se hänelle.

Tämä joulukalenteri on erilainen. Se on kirjoittajansa näköinen ja kokoinen eli se jatkuu koko joulukuun :)

Joulu on jo ohi, kun tapaamme seuraavan kerran!

HYVÄÄ JOULUA TEILLE KAIKILLE!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti