torstai 8. lokakuuta 2015

Teemaviikon keskiviikko

Keskiviikkoa teille kaikille!

Päivä on hyvä aloittaa Wähä-Virtasen Erkillä, jonka päivän postaus liittyy kopiointiin. 
Erkki pelastaa 1
Energiansäästöviikon suurlähettiläs Erkki Wähä-Virtanen tietää, miten maailma pelastuu kopio kerrallaan. Pikkuvinkit, isot ilot. Erkin voi tilata myös ...
Meillä kopiointiasiat ovat käsittääkseni hyvässä mallissa. Kopiot tulevat automaattisesti kaksipuoleisina ja mustavalkoisina (edullista) eli on nähtävä hiukan vaivaa, jos haluaa tulosteisiinsa väriä ja yksipuoleisia kopioita (kallista). Yhä enemmän on mietittävä, mitä kannattaa yleensä tulostaa tai kopioida esim. opiskelijoille.
Omalla osastollani olen huomioinut, että opiskelijat ottavat puhelimella kuvan annetusta tehtävästä eli opettaja ei jaa paperia kuin niille, joilla ei ole älypuhelinta. Puhelimessa tehtävät pysyvät tallessa eivätkä joudu rypistettynä roskikseen tai pahimmassa tapauksessa pitkin lattioita. WhatsAppissa ja muissa sosiaalisen median ohjelmissa tietoa ja tehtäviä jaetaan myös. 
Vaikka viikon teema on #someton, niin siitä huolimatta somea voi käyttää työvälineenä.

VAATE- JA KODINTEKSTIILIKIERRÄTYS ALKOI AKTIIVISESTI:

Vaatteita tulla tupsahti heti alussa reilusti

Monenlaista vaatetta kuten kuvasta huomaatte

Ja myös liinavaatteita yms.

Huiveja, kasseja ja ainakin yhdet hanskat
 Vielä keskiviikkona oli mahdollista joko viedä kyseisiä tavaroita kierrätykseen HUOM! myös kenkiä ja laukkuja tai käydä ilmaisella shoppailukierroksella aulan "Kierrätyskeskuksessa" klo 10-14 välisenä aikana.

Opiskelijaravintolassa punnittiin edelleen lautastähdettä. Tiistaina sitä tuli huomattavasti (lähes puolet) vähemmän kuin maanantaina eli asioiden esille ottamisella ja ääneen puhumisella on voimaa! Se vaikuttaa heti käyttäytymiseen.
Vaaka on muovin alla jemmassa :)
Eri jakeiden painot
Yhteen mennessä lautastähdettä oli tullut tämän verran. Matemaattisen suorituksen saatte tehdä itse :)
Keskiviikkona opiskelijoiden oli todistettava Tavastian opiskelijakortilla olevansa meidän opiskelijoita! 
Ja lopuksi seuraavasta linkistä pääset Motivan sivuille lukemaan tarkemmin sähkön alkuperästä:
Varmista ostamasi sähkön alkuperä
Sähkön alkuperätakuu on ainoa varma tapa valita uusiutuvaa sähköä ja siten tukea kestäviä energiantuotannon muotoja. Sertifiointi on vielä kuluttajille varsin tuntematon, vaikka vain varmennettua sähköä saa markkinoida uusiutuvana. Tiedon sähkön alkuperästä saa omalta sähkönmyyjältään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti