torstai 3. joulukuuta 2020

Energiansäästöviikko tuli ja meni

Tämä postaus on muhinut keskeneräisenä koko marraskuun. Ilmeisesti on ollut kädet täynnä muita töitä. Julkaisen tämän siitä huolimatta ja juuri sen vuoksi. Lokakuussa olimme kolme viikkoa etäopetuksessa ja nyt joulukuussa olemme lähes samassa tilanteessa. Siirrymme hybridiopetukseen 7.12. Mutta nyt nyt postaukseen.

Ei mennyt ihan putkeen tuo viikko 41. Siirryimme etäopetukseen heti tiistaista ja se vei ajan ja ajatukset. Oltiinhan siihen jo ajatuksen tasolla varauduttu ja kaikki ohjelmat opiskelijoiden kanssa harjoiteltu. Mutta ei se sittenkään käy ihan sormia napsauttamalla. 

Energiaa kyllä säästyi, kun keittiössä ei tehty mitään eikä muissakaan työsaleissa. Koneet ja laitteet olivat kiinni. Sähköovet eivät auenneet ja valot eivät palaneet. Mutta eihän viikkoa näin oltu suunniteltu toteutettavan.

Padletit kyllä toteutuivat niin kuin oli suunniteltu ja siellä tapahtui enemmän kuin uskoimmekaan.

Teimme viisi Padlet-seinää, yhden henkilöstölle, yhden huoltajille ja kolme opiskelijoille. Linkki seinälle lähti kullekin ryhmille Wilmaviestinä.

1) Henkilökunta sai kysymyksen "Miten huomioit omassa työssäsi kestävän elämäntavan ja miten viet sitä eteenpäin?". Saimme 17 vastausta.
 

2) Huoltajat saivat kysymyksen  "Miten teillä huomioidaan ympäristöasiat? Energian ja veden kulutus, vaateostokset, lajittelu, kierrätys, ruokahävikki jne." Padlet alkoi "laulaa" heti kun viesti meni ja tähän saimme yhteensä 25 vastausta. 

 
3) Opiskelijat saivat kolme kysymystä  "Mitkä asiat vaikuttavat vaateostoksiisi, kuinka kauan käytät niitä ja mitä niille sitten tapahtuu?"  Seinälle tuli 45 vastausta.
 
 "Mihin laitat vanhat lääkkeet, käytetyt patterit ja styroxin?" Siellä on 33 vastausta.
 
Opiskelijoiden viimeinen kysysymys torstaina  "Miten teillä huomioidaan ympäristöasiat?"
Seinällä on 45 vastausta. 

Padlet toimii tällaisessa hyvin. Sinne on helppo kirjoittaa. Kaikki näkevät toistensa tekstit, mutta eivät sitä, kuka tekstin on kirjoittanut. 
 
Uusia postauksia tulossa, mm. Kahvila-ravintolan joulukalenteri, joka voidaan sijoittaa sosiaaliseen kestävyyteen. 
 Hyvää joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti