tiistai 11. joulukuuta 2018

11 Palautuspäivä

Joulukuun 11. päivä on monelle mieleinen päivä. Veronpalautukset tipahtavat tilille, jos niitä on saamassa. Tämä oli myös siinä mielessä historiallinen päivä, että ensi vuonna palautukset maksetaankin eri systeemillä.


Verohallinto ilmoittaa muutoksesta sivuillaan näin:
"Vuonna 2019 verotus päättyy asiakaskohtaisesti verotuspäätökseen merkittynä päivänä. Veronpalautuksen maksupäivä ja jäännösveron eräpäivä määräytyvät verotuksen päättymispäivän mukaisesti. Verotus voi päättyä aiempaa huomattavasti aikaisemmin ja samalla myös mahdollisen veronpalautuksen maksupäivä aikaistuu. Valtaosalle henkilöasiakkaista veronpalautukset maksetaan jatkossa jo elokuussa. Veronpalautuksen määrän näet sinulle lähetettävästä verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.
Veronpalautuksen maksupäivään vaikuttaa:
  • oman verotuksesi päättymispäivä
  • veroilmoitukseen tekemäsi muutokset
  • muutokset, jotka puolisosi tekee omaan veroilmoitukseensa."
Luulisin tuon tarkoittavan sitä, että jos en tee mitään muutoksia veroilmoitukseen, joka tulee keväällä, niin palautukset tulevat elokuussa, mutta jos teen, niin sitten palautukset tulevat myöhemmin kun asia on käsitelty. 

Sama pätee "mätkyihin" eli jäännösveron maksamiseen. Nekin aikaistuvat samalla kaavalla kuin palautukset.

Nyt voi todella sanoa, että kaikki muuttuu, kun tämäkin käytäntö muuttuu.

Tämä kuva tuntuu enemmän tutulta kuin tuo ensimmäinen. Käteinen taitaa olla myös katoava "luonnonvara", suurin osa maksaa kortilla. Minäkin, vannoutunut käteisellä maksaja,  olen huomannut siirtyväni yhä enemmän korttimaksuun. Niin se vain on, että yhteiskunta ohjaa meitä haluamaansa suuntaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti